Vestel firması, Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Otomotiv Mühendisleri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği “ Elektrik Araç Şarj Sistemleri” konulu Seminer İbrahim Küçükkurt konferans salonunda 07.12.2022 tarihinde yapıldı. Seminer, Vestel firmasından Vestel ticaret A.Ş. Müşteri hizmetleri Gn. Md. Yrd. Dr. Yıldıray BAŞKURT, Okan ÇİL ile Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması sonrasında Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Başkanı ve Otomotiv Mühendisleri Derneği Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin BAYRAKÇEKEN;

“Vestel firması elektronik alanında ülkemizin önce gelen firmalarından olup, yerli ve milli aracımız TOGG için, hem araç elektroniği hem de sarj istasyonları konusunda çalışmalar yapmaktadır. Hibrit ve elektrik araçlar konusunda eğitim-öğretim tarafında henüz yeterli yapının oluşmadığını, hızlı bir değişim ve gelişim gösteren elektrikli ve hibrit araçlar konusunda Otomotiv Mühendisi Bölümü olarak hem alt yapı hem de müfredat olarak hızlı bir değişim başlattık” dedi.

Semineri veren Dr. Yıldırım BAŞKURT ise yaklaşık 1,30 saat süren sunumunda TOGG aracının elektrik-elektronik aksamları konusunda yoğun gayretleri olduğunu belirterek Vestel olarak çalışma alanımızı genişleterek diğer araç markaları ile de taşıt elektroniği konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtmişlerdir. Sunumunda elektrik araçların kısa tarihçesinden bahsederek

“1900 yıllarında başında taşıt sektöründe elektrikli araçların önemli bir yer aldığını fakat sonradan fosil yakıtların yoğun kullanımı sonucunda gerilediğini, 1970’li yıllardan itibaren ise özellikle TESLA firmasının öncülüğünde elektrikli araçlar yeniden yer bulmaya başlamıştır.” dedi.

Yerli ve milli aracımız olan TOGG için 600 adet şarj istasyonun kurulduğunu ve yakında bunun 1000 adede ulaşacağını ifade etti.  Elektrikli araç şarj istasyonları, çeşitleri, yapıları, özellikleri yanı sıra mevcut elektrik alt yapısının yeterliliği konusunda bilgiler verdi.  Seminer sonrasında elektronik ortamda yapılan anket sonrasında en yüksek puanı alan 3 öğrenciye Tesla’yı anlatan kitap hediye edildi.

Seminer sonrası Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin BAYRAKÇEKEN tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

haber.aku.edu.tr’deki ilgili haber için tıklayınız.

“Elektrikli Araç Şarj Sistemleri” Semineri duyusu için tıklayınız

12 Aralık 2022, Pazartesi 163 kez görüntülendi